בשנים האחרונות אוכל והכנתו הפכו לאמנות שכולנו אוהבים להתגאות בה. אם חשקה נפשכם בתמונה מגרה שאפשר להעלות לאינסטגרם מה כדאי להחזיק במטבח?
בשנים האחרונות יותר ויותר אנשים נכנסים למטבח ויוצאים ממנו עם מנות שלא יביישו גם שפים גדולים. במקום לצאת למסעדה הם מביאים אותה אליהם הביתה. אם גם את כזו, זו הכתבה בשבילך. מה צריך כדי להפוך מטבח סטנדרטי למטבח מצויד?
מיקסר ומעבד מזון
כדי להקציף, לערבל, לקצוץ ולהכין בצקים מופלאים אנחנו זקוקים למיקסר ולמעבד מזון עוצמתיים וחזקים. וודאי שאת רוכשת מוצר בעל מנוע חזק, שהסכינים, המקצפים וכל מה שבא במגע עם מזון ונוזלים עשוי פלדת אל חלד וכן שיש למוצר משווק מורשה ותעודת אחריות למקרה שיהיו תקלות. ישנם מכשירים שמשלבים כמה מוצרים שונים כמו בלנדר, מטחנת בשר או מיצים ועוד.
סט סירים ומחבתות איכותי
כדי לבשל כמו שף אנחנו זקוקים לכלים של שף. סט סירים איכותי, עם ציפוי נון-סטיק לבישול נוח. שימו לב לחומר ממנו עשוי הסיר: סירי ברזל כבדים וגדולים יתאימו לבישול ארוך וסירים עשויים אלומיניום יתאימו לבישול יומיומי יותר. בנוסף, מומלץ להצטייד בלפחות סיר אחד שיכול להיכנס לתנור ובסוטאז' – סיר רחב שנוח להכין בו מאכלי קדירה או דגים.
סכינים איכותיות
סכין שף איכותית אחת לפחות תעשה לכם את החיים קלים. סכין עשויה פלדת אל חלד, עם להב חדה שקוצצת וחותכת ביעילות ובמהירות. חשוב לוודא שהאחיזה נוחה לכם וכמו כן מומלץ להצטייד באבן משחזת לחידוד הלהב של הסכין אחת לתקופה.
ציוד לאפייה
תנור זה הבסיס כמובן, אבל מעבר לכך כדאי להצטייד בציוד מקצועי לאפייה: תבניות שונות ומגוונות, מטרפה, מברשת למאפים, מערוך איכותי, כוסות מדידה, קורצני עוגיות ואינספור מוצרים שיהפכו את המאפים והעוגות שלך לשם דבר.
גאג'דטים
מוצרים בסיסיים זה טוב ויפה, אבל הכיף האמיתי הוא גאדג'טים שווים שהופכים את הבישול לכיף אמיתי. ברשת תמצאו המון מוצרים כאלה, כל שנשאר הוא לבחור את מה שאתם הכי אוהבים: מחבת לפנקייק בצורות או פרצופים, מולטי קייק לאפיית קאפקייקס ומאפים שונים בקלות ובזמן קצר, טוסטר עם תבניות לוואפל בלגי משובח, מכונת גלידה ועוד אינסוף רעיונות מגניבים.
קופסאות לאחסון
בישלת, קצצת והכנת מנות גורמה, ואת השאריות תאחסני בקופסה שפעם הייתה בה גלידה שוקו-וניל? אם את פודיס אמיתית, הצטיידי בקופסאות אחסון איכותיות, שלא יספגו טעמים וריחות של מאכלים אחרים, קלות לניקוי, כאלה שכיף לקחת לעבודה ולהשוויץ בפני כולם בריזוטו המושלם שלך. אגב, לא רק אוכל מוכן כדאי לאחסן אלא גם מוצרי יסוד. להשאיר תבלינים או מוצרים יבשים בשקיות חצי פתוחות יכול, במקרה הטוב, להביא לחוסר ניקיון וערבוב של ריחות ובמקרה הפחות טוב למשוך חרקים שישמידו בקלות את כל מה שיש בארון. כדי לשמור על ניקיון ולחיים קלים הצטיידי בארגוניות של תבלינים וקופסאות לאחסון של מוצרים יבשים בארונות.
בהנאה ובתיאבון
צוות מאמא גורו