כשאת נושאת את התינוק צמוד לגופך, חשוב מאד שתרגישי בנוח, אבל חשוב שאותה נוחות תישמר גם כשאבא שלו עושה את אותו הדבר. על מה חשוב להסתכל ומה יש לקחת בחשבון כדי למצוא את המנשא הנוח ביותר עבורכם?
כמה שאנחנו אוהבות את רגעי החסד האלה, בהם האוצר הקטן עליך, רגוע ובטוח, הכי קרוב שיש, אבל הידיים שלך פנויות להתעסקויות אחרות. אין מה לדבר, מנשא טוב הוא נכס, מסוג הדברים שאת ממש לא רוצה להתפשר עליהם, אבל הבחירה אינה קלה. מנשאים הם עולם ומלואו – אין ספור דגמים , גדלים ופרמטרים, ממש ג'ונגל שצריך לדעת להתמצא בו כדי לעשות בחירה חכמה עם תמורה טובה להוצאה הלא מבוטלת הזאת. עם זאת, בסופו של יום, יש שני פרמטרים קובעים במיוחד – הנוחות שלו, והנוחות שלכם.
עניין של גיל ומשקל
השאלה הבסיסית הראשונה שצריכה להישאל היא מהי רמת השימוש במנשא. אם מדובר עבורך בלא יותר מכלי עזר במעברים בין האוטו לעגלה אפשר בהחלט להסתפק במנשא למשקלים נמוכים. בכל מצב אחר, חשוב מאד לשים לב ליכולות נשיאת המשקל של המנשא, וכשאנחנו אומרות נשיאה, אנחנו מתכוונות לנשיאה נוחה. אם התינוק שלך נמצא מתחת לרף המשקל המקסימלי שציין היצרן, זה אומר בסה"כ שהמנשא לא אמור להיקרע, אבל לא מבטיח שום דבר על נוחות.
בחודשים הראשונים התינוק אמנם שוקל פחות, אך גם עדיין אינו מחזיק את משקל גופו, כך שבפועל הוא קשה לנשיאה יותר מתינוק שכבר יודע לשבת, לרוב אחרי גיל עשרה חודשים. זאת הסיבה שגם אם מדובר על מנשא לחודשים הראשונים, כדאי שתהיה בו לכל הפחות חגורת תמיכה למתניים. מאזור עשרה חודשים ואילך חוקי המשחק משתנים מבחינה נוספת: הוא כבר הרבה פחת ירצה לישון במנשא ויותר יחפש הרפתקאות על הרצפה (הגיע הזמן להתחיל ללמוד לזחול). כשמדובר במשקל דו ספרתי הנוח ביותר מבחינתנו הוא נשיאה על הגב, ולכן בבחירת מנשא לתינוקות גדולים חשוב שתהיה האופציה הזו.
נוח גם לאבא וגם לאמא
ברוב המקרים נרצה לחלוק את הנטל הקטן עם בן הזוג, מה שאומר שנחלוק את אותו המנשא, מה שאומר קודם כל שהוא לא יכול להיות מנשא לפי מידה. ולא, לקנות במידה הגדולה יותר ושהקטן כבר יסתדר זה לא פתרון טוב. אם תבחרו במנשא במידה גדולה רק הגדול מבינכם יוכל להשתמש בו, ועל השני הוא יהיה רפוי, מה שאומר לא בטיחותי בעליל. בהנחה שאתם לא מתכוונים לקנות שני מנשאים, הפתרון הוא מנשא מתכוונן שניתן להתאים אישית. אם במקרה אחד מכם שמאלי, שימו לב שהסגירה של רצועת הבטיחות יכולה להיעשות לא רק מימין לשמאל, אחרת תיאלצו בכל פעם להיעזר אחד בשני בפתיחה ובסגירה. כך או כך, מנשא בהחלט יכול לגרום לך להרגיש בעלת שתי ידיים שמאליות. ההתקנה וההידוק על הגוף הם פעמים רבות מסובכים יחסית ולכן מומלץ להיעזר בסרטוני ההדרכה באינטרנט שיש לרוב הדגמים המוכרים.
והעיקר – שלתינוק יהיה נוח
הנוחות המקסימלית לתינוק נוצרת משילוב של תמיכה מספקת מצד אחד ומתן מרווח נשימה מן הצד השני. כשמדובר בתינוק רגוע ושקט באופן כללי, ההתאמה הזאת פחות מסובכת, אבל אם לקטני שלכם יש קושי מסוים, חשוב להתאים את אופי המנשא לבעיה. תנוחת העירסול טובה במיוחד להרפיית תינוקות עם טונוס שרירים גבוה וחשוב להרגיל אותו, בהדרגה ועם הרבה סבלנות,להתערסל. לתינוק עם נטיה להקשתה של הגב חשוב להנשא בתנוחה המעודדת קימור ולא הקשתה, ואילו לתינוק עם נטייה לריפלוקס מוטב לקנות מנשא בתנוחה זקופה. חשוב שתהיי ערה לנטיות האלה אצל התינוק לפני שתבצעי את הרכישה.
בהצלחה,
צוות מאמא גורו