ארוחת ערב לילדים יכולה להפוך בקלות ממטלה שגרתית לזמן איכות מהנה וטעים, שגם יגרום להם להרגיש ממש גדולים
הוא עייף ורעב ורוצה עכשיו ושוב את מוצאת את עצמך ממהרת לתקתק לו סלט, לזרוק לטוסטר שתי פרוסות עם גבנ"צ באמצע ולטגן מקושקשת זריזה, העיקר שיהיה שקט. הוא מצידו יבהה בנתיים במסך ויבקש חטיף לפני האוכל שעלול לסתום לו את התאבון, מה שכנראה יוביל לעוד ויכוח מתיש…
זה לא חייב להראות ככה. אפשר להפוך את ארוחת הערב למשחק משותף והתוצאה תהיה טעימה ומזינה.
וזה הטריק: כדי שהמשחק יצליח, צריך לתת לילד את ההרגשה שהמשחק אמיתי לגמרי, ושבלי עזרתו לא תהיה ארוחה. זה אומר לערב אותו בכל פעולה, כן, כולל החלקים ש'רק למבוגרים מותר', בדיוק אלו שמציתים לו את הדימיון. ילד בן 3 יהיה לשף מדופלם אם ניתן לו גישה. לשם כך דאגי לכסא שיאפשר לו לעבוד בנוחות מול השיש במטבח ושכל הכלים והמרכיבים נמצאים בהישג ידו.
הנה הצעה לארוחה הכוללת פסטה, סלט גדול ומזין וממרח אבוקדו. בזמן שיכין אותה, הילד יקבל הזדמנות לחתוך, לערבב, להריח ניחוחות ותוך כדי גם לטעום קצת ממעשה ידיו ולשכוח מהחטיף של לפני האוכל.
לבשל פסטה כמו גדולים
לרוטב נשתמש ב 7 עגבניות בשלות, בטטה בינונית אחת, 4 גבעולי בצל ירוק, 4 שיני שום , 2 פלפלים אדומים, 2 גזרים וצרור קטן של בזיליקום. נתבל בכף של פפריקה מתוקה, כף קארי, כף סוכר, כף מלח וכפית פלפל שחור גרוס. את כל אחד מהנ"ל נבקש ממנו להביא בעצמו מהמקרר או המדף ולבדוק היטב שהירקות טובים וטריים, אחרי הכל הוא האחראי שהארוחה תצא טעימה. נכניס את כל הירקות למסננת, הוא יפתח את המים ונשטוף. את העגבניות הרכות והבצל הירוק הוא יוכל לחתוך בעזרתנו. את הבטטה והגזר הוא יקלף ואנחנו נחתוך בסכין שמתאימה למבוגרים. אם תרצי לקצר הליכים, אפשר להשתמש בקוצץ ירקות ולתת לו ללחוץ על הכפתור
כעת שלחי אותו להביא את הסיר המתאים מהארון, אחזו יחד בבקבוק השמן ושמנו את הסיר. זרקי פנימה את הבצל והשום הקלופים, אחרי שתי דקות על אש גבוהה הוסיפי את הגזר והבטטה, וכעבור עוד שבע דקות הוסיפי את העגבניות, הבזיליקום והתבלינים. בנתיים, בקשי ממנו למלא את הקומקום בכיור עד הקו המסומן. עד שירתחו המים, תני לו לפתוח את חבילת הפסטה עם מספריים.
בזמן שהפסטה מתבשלת במים הרותחים ואת מעבירה את הרוטב לאש קטנה , יש לו זמן לחתוך סלט ולמעוך אבוקדו. לעגבניה והמלפפון המוכרים מומלץ להוסיף גמבה (כן, תני לו לנקות את הגרעינים), בצל ירוק וגם פטריות שמפניון חיות שקל במיוחד לחתוך, וממה שחתכנו מותר גם לטעום. אל תפחדי מסכין חותכת, החיתוך יתן לו תחושת מסוגלות ועם התמיכה וההשגחה שלך הוא גם ישפר מוטוריקה עדינה וגם ילמד בהדרגה להרחיק מהלהב את היד התומכת. לתיבול פזרו גרעיני חמניה או דלעת.
את האבוקדו ניתן לו לקלף עם קולפן, לחלץ את הגלעין ולמעוך בעזרת מזלג ואז לזרות מלח, לסחוט לימון וללקק לעצמו את האצבעות.
וכעת לרגע הגדול: אחרי כחצי שעה על אש קטנה הירקות לרוטב כבר התרככו. כבי את האש, הסירי את המכסה ותני לשף הצעיר לטעום אחרי שעשה פו. אם הוא מאשר, זה הזמן להעביר את הסיר אל השיש, לאחוז ביחד בבלנדר מוט ולרסק בתוך הסיר בתנועות מעגליות עד לקבלת משחה הומוגנית. נשאר רק ליצוק על הפסטה ולפזר מלמעלה מעט גבינה.
בתיאבון!
צוות מאמא גורו