אז הגיע השלב הזה שבו הקטנטנים שלנו מתחילים למשוך את היד לעבר כל ביס שאנו עושים, צוללים לנו לתוך הפה ותכף בולעים איזה אצבע או שתיים. האמת שזאת מחווה מתוקה ואפילו די משמחת – זה אומר שהם בשלים להתחיל בטעימות!
אז נכון, לא מדובר באותן טעימות שאנו מדמיינים כשאנחנו מזמינים מקום במסעדה, ניגש המלצר ומציע לנו קצת מהקרפצ'ו, המנת דגל של השף ומרק היום + קינוח על חשבון הבית!
עכשיו שעשינו לעצמינו חשק מטורף להזמין למחר מקום במסעדה ההיא – נחזור לעניינינו. טעימות של הקטנים שלנו מתחילות בדרך כלל בגיל 4-6 חודשים ורצוי שעה אחת קודם.
אז מה בעצם צריך ואיך להתכונן לזה נכון?
לפני שאתם רוכשים את הדברים שצריך בשביל לא להחליק על רצפה מלאה במרקים ובננות קלופות, חשוב שתתחילו את הטעימות בשלבים מבוקרים ותבחני האם הקטן או הקטנה לא מפתחים אלרגיה לשום מרכיב.
ירקות – התחילו לאט ובזהירות. במידה ובחרתם את הירק אותו אתם רוצים לנסות קודם, בין אם זה תפוח אדמה, בטטה, קישוא או מה שזה לא יהיה, הקפידו לתת לתינוק מנות קטנות של אותו הירק במשך 2-3 ימים ואז תעברו לירק הבא.
מרקים – אחרי שווידאתם שאין רגישות לסוג ירק מסוים, ניתן לערבב כמה ירקות יחד, לבשל ולהפוך אותם למרק עשיר וטעים. רצוי לא להוסיף בשלב הזה מלח או פלפל על מנת להרגיל לטעם המשולב החדש.
פירות – הסיבה שאנחנו ממליצים להתחיל עם הפירות בשלב שבא אחרי הירקות הוא כי איך לאמר – זה מתוק! מי מאיתנו לא יודע שלאכול שוקולד לפני הסלט לגמרי מוציא את החשק מהסלט. סלט? סלט מי?
גם כאן, נסו פרי פרי בנפרד למשך זמן מסוים וודאו שלא מתפתחת פריחה, חום, רגישות ועוד. לאחר מכן תוכלו לעלות שלב ולהכין מחית פירות מתוקה.
בשר – בשלב מתקדם יותר לגמרי ניתן להתחיל טעימות קטנות של בשר רך כמו עוף, הודו, דג ועוד. בשר מלא ויטמינים וברזל הוא חיוני להתפתחות התינוק. מה שכן הטעם של הבשר יהיה שונה מאשר הירקות או הפירות המתוקים ההם ש"אמא איפה הבננה שלי! רק זה טעים לי עכשיו!!".
במילים אחרות, טעימות זה משהו שדורש זמן וסבלנות בעיקר מצידכם, יש מצב שהרבה יזרק על הרצפה ויתקבל בפנים חמוצות – תרתי משמע.
אגב – טיפ נחמד, אם התחלתם לאכול והתיישבתם לארוחת ערב טעימה ונעימה, אל תחשבו שזה יעבור לכם בשקט בלי עיניים נעוצות ואצבעות שנדחפות לתוך הצלחת. אם כבר אתם בפוזיציה הזאת, נגבו את הרוטב עגבניות עם האצבע ותנו לקטנים לטעום.
אילו מוצרים יקלו עליך עם הטעימות?
אז נכון טעימות זה לא מדע כתוב ואין צורך להצטייד בתכשירים מיוחדים, הרי בסך הכל מדובר בכפית, צלחת ופה קטן אחד. לא? אז זהו… שלא ממש. אל תשכחו שמדובר בייצור קטן שעדין לומד את הסביבה שלו והוא יימשך למה שימשוך את עיניו. לא סתם כל הציוד של התינוקות מעוצבים בצבעים וציורים שמושכים את העין. תגרמו להם לרצות לאכול את הקישוא הזה! איך? ככה.
כפית בצורת מטוס – זוכרים שכשהיינו קטנים היו עושים לנו "אווירון" לתוך הפה עם הכפית? אז מישהו לקח את זה כמה צעדים קדימה ועיצב כפיות מקסימות בצורת מטוס שיוכלו להמחיש יותר טוב ולהצדיק את הפרצוף המגוחך שאנחנו עושים כשאנחנו מכניסים "אווירוןןןןןן" לתוך הפה של הקטן.
מצמיד הקסם – מכירים את זה שאתם מושיבים את הקטנים על כסא האוכל, מגישים את הצלחת עם הפרי האהוב עליו, מסתובבים שניה לקנח את האף ואז רואים שהצלחת תלויה על הטלוויזיה והאוכל על הרצפה? אז זאת בדיוק הסיבה למה אנחנו ממליצים לכם לרכוש את מצמיד הקסם אשר יוודא שהצלחת תשאר איפה שהיא צריכה להיות. לא מבטיחים את אותו הדבר לגבי תוכן הצלחת. אבל שווה לנסות.
סינר עם כיס – השלב המאוחר יותר בו הקטנים שלכם יאכלו אוכל מוצק יותר בעל חתיכות גדולות יותר, הוא השלב הפחות מפחיד מבחינת סכנת החלקה – שלכם בעיקר – על רצפה מרוחה במחית או מרק. אך לא פחות מלכלך. לכן אנו ממליצים על סינר שמגיע עם כיס שנועד לתפוס את כל מה שנופל ליד, או לסינר. ניתן גם לרכוש סינרים חד פעמיים אם ממש ממש אין לכם כח להעביר שטיפה מתחת לברז.
מחלק מנות – כשתתחילו להכין מחיות, מרקים או פשוט תרצו לסדר את המנות לפי סדר וימים, רצוי להשתמש במחלק המנות ששומר על טריותו של האוכל במקרר ועוזר לכם לעשות סדר בראש ובימים בשבוע.