תינוקות הניזונים ממאכלים ביתיים עשויים ללמוד לאהוב מגוון רחב יותר של סוגי מזונות ולסבול בעתיד פחות מעודף משקל, אבל מה לעשות שבקצב החיים המטורף שלך את לא מספיקה לבשל בכל יום? יש לנו בשבילך פתרון נפלא
האם אתן מכינות בעצמיכן את המזון שהתינוק שלכן אוכל או בוחרות במזון תעשייתי? רובינו היינו כנראה שמחות לבחור באפשרות הראשונה, ולא בכדי. מתוצאות מחקר חדש שפורסם בכתב העת International Journal of Obesity (אותו הביא לפרסום ד"ר עמית עקירוב, מבי"ח בילינסון), עולה כי תינוקות הניזונים ממאכלים ביתיים עשויים ללמוד לאהוב מגוון רחב יותר של סוגי מזונות ולסבול פחות מעודף משקל, בהשוואה לתינוקות האוכלים אוכל תעשייתי מעובד. מצד שני, הקושי האובייקטיבי של אם מפרנסת להספיק לבשל בעצמה מדי יום מבלי להיעזר בתחליפים מהירים, ידוע לכולנו. לכן, הרשי לנו להביא לך ממצא נוסף משלנו: ההלקאה העצמית ורגשות האשם בעניין מיותרים לחלוטין. מצאנו בשבילך פתרון קבוע במחיר משתלם שלא מתפשר על בריאות ילדיך. ואיך האוכל עצמו את שואלת? במילה אחת: יאמי!
בארבעים השנים האחרונות עלה ב – 42% נתח המזון המוכן בסל המשפחתי. כיצד זה משפיע על בריאות ילדינו והעדופותיהם הקולינריות?
"ריבוי ההיצע של מזון מעובד ותעשייתי, לצד העלייה המתמדת במספר האמהות שמנהלות קריירה ועל כן בעלות פנאי מוגבל לבישולים, יצר תופעה של תינוקות שכבר מגיל צעיר מאוד נחשפים למזונות שאינם מוגדרים כ 'ביתיים', אלא כ 'תעשיתיים' " אומרת חן לב –עמי, המנכ"ל והבעלים של אתר הבשלנים הביתיים יאמי. לב עמי מציינת כי למעלה מ60% מלקוחות 'יאמי' הנן אמהות לתינוקות ופעוטות מתחת לגיל שנתיים, "מה שמחדד את ההבנה כי תזונת אוכל מבושל ומגוון נחוצה ותורמת, ממש מהרגע שתינוקך עובר לתזונה מוצקה" .
אוכל ביתי – התשובה לבררנות של ילדים
אמהות רבות שבות ומתלוננות כי ילדיהן בררנים באוכל, ואינם מוכנים אפילו לטעום אוכל מגוון הכולל ירקות, פירות, קטניות, עוף, בשר ודגים, ותחת זאת מפתחים העדפה ברורה לאוכל מעובד, רווי בסוכר ולפחמימות פשוטות (ריקות?), תזונה שמעלה את סיכוייהןם לסבול בעתיד מעודף משקל וממחלת כגון סוכרת.
"לרוב, מזון תעשייתי מבוסס על טעמי מתוק ומלוח, הידועים כ 'מועדפים מלידה' ע"י תינוקות, והדבר פוגע בהתפתחות מגוון הטעמים בחיך. לעומת זאת, בהתבססות על בישול ביתי, התינוק נחשף כבר מגיל צעיר לספקטרום רחב של טעמים ומרקמים" אומרת התזונאית הגר שפר.
אם כן, הרגלי תזונה המבוססים על מזון ביתי מבושל, מגיל ינקות, יפחיתו משמעותית את הסיכויים ל"בררנות" ועודף משקל. שפר ממליצה להעז, ולחשוף כבר מגיל 9 חודשים תינוקות למגוון רחב של ירקות, פירות, קטניות , עוף, בשר ודגים. וכן, גם תבלינים הם חלק מעניין. לכל אותן אמהות החוששות מתיבול – אמנם לא מומלץ להפריז במלח, אך עשבי תיבול ותבלינים אחרים- הם יותר ממומלצים.
תחום רפואי חדש: רפואת אורחות חיים
רפואת אורחות החיים היא תחום רפואה העוסק בהקניית הרגלי חיים בריאים יותר. החינוך הקולינרי הוא ענף חדש המבוסס על ההבנה שבישול ביתי הוא המפתח לתזונה בריאה, מחקרים מראים שבארבעים השנים האחרונות נתח המזון המוכן בסל המשפחתי עלה ב-42%, וש"אלה הניזונים מאוכל ביתי, צורכים אוכל בריא יותר. כך שאחד הדברים שאתם יכולים לעשות למען בריאות ילדיכן הוא פשוט לגרום להם לצרוך יותר אוכל ביתי."
"מחקרים מראים כי אחד החסמים העיקרים המונעים בישול ביתי הוא מיומנות בישול, אך גם תחושת מסוגלות נמוכה ומחסור בזמן", אומר ד"ר רני פולק מבי"ח תל השומר, וממליץ כי " בפעם הבאה שאתן מחליטים לעשות שינוי למען עצמכן, קחו בחשבון בישול בייתי".
חן לב עמי, מנכ"ל יאמי, משתפת כי אחד הלהיטים הגדולים באתר בשנה האחרונה, הוא שיתוף הפעולה עם התזונאית הגר שפר, הנותן מענה לאוכל בריא, ללא תוספות מעובדות (קמח לבן, סוכר לבן וכו'), המסמל עבורה את שינוי התזונה הבריאה שעוברות אלפי משפחות בישראל.
שיהיה בתיאבון !!!
צוות מאמא גורו,
בשיתוף חן לב עמי, מנכ"ל אתר יאמי והגר שפר, נטורופטית מובילה