מה חשוב באמת בבחירת מדחום לתינוק ומה היתרונות והחסרונות בכל סוג? אנחנו כאן כדי לעשות לך סדר
זה אמנם אף פעם לא כיף להעיר את הילד בבוקר לגן ולגלות שהוא חם, מה שאומר שלו אין גן ושאבא או אמא יאלצו לוותר על יום העבודה ולהישאר להשגיח עליו, אך כשמדובר בתינוק קטן,עם מערכת חיסונית שרק החלה לעבוד, זה כבר מעבר לעניין של 'לא כיף': החרדות ההוריות עובדות, במידה מסוימת של צדק, שעות נוספות, ועם כל הכבוד לאינסטינקט אימהי ויד על המצח – כדי לקבוע את המצב לאשורו ולהיות במעקב מדויק, אנו זקוקות למדחום שעובד כמו שצריך. המדחום אם כן הוא פריט חובה בכל בית עם ילדים קטנים, לא כל שכן תינוק. ימי מדחום הכספית הישן, שנמצא מסוכן לשימוש, חלפו זה מכבר וכיום השוק מציע לנו מגוון מבחר מרשים של מדי חום עם מגוון דרכי מדידת חום לתינוק, שחלקם עשויים להקל עלינו את החיים, אולם לא כולם נותנים מענה מספיק ולכל אחד יתרונות וחסרונות משלו.
דיוק אל מול נוחות
באופן טבעי מדידת חום לתינוק היא משימה שנרצה לסיים במהירות האפשרות תוך גרימת אי נוחות מינימאלית לאוצר הקטני שלנו. על פניו זוהי משאלה מאד לגיטימית – מדידה כמה שיותר מדויקת ואמינה שתגרום כמה שפחות אי נוחות וטירחה. אלא שבדגמים רבים של מדי חום הנוחות באה על חשבון איכות התוצאה. דוגמה בולטת לכך היא פטנט של מדחום המשולב במוצץ או כמדבקה ששמים על המצח. בשני המקרים המדידה אמנם קלה ולוקחת רק כחצי דקה, אך התוצאות לרוב אינן מדויקות מספיק, ולכן שתי השיטות פחות מומלצות.
מנגד, ישנה תמימות דעים כי המדידה המדויקת ביותר היא גם זו הוותיקה ביותר – מדחום דיגיטלי פשוט המודד בטוסיק או בבית השחי. מטבע הדברים, בשני המקרים מדובר במדידה פחות נעימה, זו שלוקחת את משך הזמן הגדול ביותר וכמובן גם מצריכה חיטוי לאחר השימוש. עם זאת, בסופו של דבר מדידה בבית השחי דורשת יותר שיתוף פעולה, ולכן היא פחות מומלצת לתינוקות ויותר לילדים בני 5 ומעלה. כך או כך, בכדי לצמצם את אי הנוחות, מוטב לבחור במדחום גמיש וקל לניקוי , שיעזור להגיע אל המקום הנכון ביתר קלות ובמינימום כאב והתנגדות (וגם עיצוב חמוד וודאי שלא יזיק בכדי שהתינוק יתידד איתו). עוד יתרון משמעותי שלו הוא כמובן המחיר הנמוך.
תוצאות מהירות ללא מגע
בהשוואה למדידה עתיקת היומין והפחות נוחה בפה, בבית השחי ובטוסיק, מדידת חום ללא מגע באמצעות קרנים אינפרא אדומות,היא סוג של פלא. הקרניים זקוקות לשתי שניות (ולעיתים פחות) לכל היותר כדי לקבוע אם יש או אין חום, וכל זה ללא מגע כלל, אלא בהתבסס על סקירה מרחוק של כלי הדם הפריפריאלים. אם מדובר במדידה באוזן,השימוש מומלץ רק מגיל 3 חודשים ואילך, אז תעלות האזניים כבר רחבות מספיק לשם כך. היתרון המשמעותי במדידה ללא מגע בא במיוחד לידי ביטוי כאשר הקטן המסכן נרדם סוף סוף והדבר האחרון שנרצה יהיה להעיר אותו רק בכדי להמשיך את המעקב בתנודות החום. ואם הזכרנו את המעקב, עוד שכלול מעולה במד חום ללא מגע הוא היכולת לזכור את המדידות הקודמות, מה שיחסוך לנו לא פעם את הצורך לגרד בראשנו בנסיון לזכור על כמה חום הוא הוא היה לפני שעתיים. ובכל זאת, השמחה אינה תמיד שלמה, והמחקרים שבדקו את רמת הדיוק של מכשירים אלה מראים כי הצלחה במדידה, כלומר השגת תוצאה מדויקת, תלויה יותר במיומנות והחזקה נכונה של המודד (או המודדת) בהשוואה הצלחה במדידה המבוססת על מגע גופני, וחשוב לקחת זאת בחשבון, כמו גם את הפער המשמעותי במחיר.
שנהיה כולנו בריאים
צוות מאמא גורו