לכבוד החג אספנו עבורכן את כל מתכוני הסופגניות הכי שווים (ויש גם לטבעוניות)
אתן נהנות מהמטעמים שהוא מפיק במשך כל השנה, אבל כשזה מגיע לחנוכה וסופגניות, הוא בכלל משחק אותה בגדול ומביא תוצאות מדהימות במינימום שמן. באופן טבעי ומתבקש, המולטיקייק מככב אפילו יותר מכרגיל בחג הסופגניות, עושה לנו חיים קלים ונטולי שמן עמוק ומאפשר גם למי שמשתדלת לשמור על הגיזרה להנות מסופגניות עם בערך 100 קלוריות לחתיכה. נסו בעצמכן וספרו לנו איך יצא.
סופגניות קלאסיות
לבצק:
4 ביצים
חצי כוס שמן
כף סוכר
1 סוכר וניל
3 כוסות קמח
שקית אבקת אפייה
שתי כפות פודינג וניל
נשתמש בתבנית מאפינס, את כל החומרים מערבבים לבלילה אחידה, נעביר לשקעים ונמלא כמעט עד הסוף. משך האפיה הוא כארבע דקות, מומלץ לבדוק באמצעות נעיצת קיסם – אם הוא יצא יבש סימן שמוכן!
לאחר קירור קצר ניתן למלא בריבה ולאבק באבקת סוכר.
סופגניות טבעוניות מבצק שמרים
לבצק:
חצי ק"ג קמח
כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר
2 כפות שמן
כפית תמצית וניל
כפית מלח
גרידת לימון – למי שאוהבת
1.5 – 2 כוסות מים חמימים
למילוי:
נוטלה טבעונית
ריבת תות
ממרח לוטוס
שוקולד מריר מומס
לשים את הבצק כך שיהיה מעט נוזלי ומתפיחים במקום חמים כשעה וחצי עד שהנפח מוכפל
לפלטה התחתונה נשתמש הכיפה של המאפינס ובתחתונה נשים את תבנית הדונאטס (כמובן)
נחמם את המכשיר, נשמן ונכניס כדורי בצק קטנים. כשמוכן לפזר בנדיבות אבקת סוכר ולהוסיף מילוי בשקע
סופגניות בציפוי שקדים 
לבצק:
2.5 כוסות קמח תופח
1/3 כפית סודה לשתיה
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
כפית תמצית וניל
3 ביצים
1/2 כוס מים פושרים
למילוי וציפוי:
100 גרם מחמאה/מזולה בטעם חמאה
4 כפות גדושות דבש
100 גרם שקדים מולבנים פרוסים
שמנת צמחית להקצפה
אינסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה:
בקערה גדולה נערבב את החומרים לבלילה נוזלית ואחידה ובמקביל נחמם את מכשיר המולטיקייק. נמלא את כל השקעים עד הסוף ונסגור ונמתין עד שהבצק זהוב לגמרי (כ 7 דקות) וניצוק את המילוי פנימה.
חנוכה שמח ובתיאבון!
צוות מאמא גורו