עניין ההנקה הוא לגמרי לא ברור מאליו ולא כולן יודעות, רוצות או מוכנות לכך. החלטנו לבדוק מהשטח ושאלנו נשים אמיתיות, כנות ואמיצות שענו על השאלות האינטימיות בפתיחות וכנות מלאה.
אז מה חושבות אמהות אמיתיות?
אין ספק שהשיח המרכזי בקרב אמהות צעירות הוא עניין ההנקה. זה הוא עניין אינדיבידואלי ורחוק מלהיות 'שחור – לבן'. כל אחת תספר חוויה שונה ותייעץ אחרת. אז כן, יש אינספור מאמרים וכתבות ברשת על איך צריך או כדאי להניק, אם בכלל כדאי ומה לעזאזל עושים כשזה לא עובד! בינינו? התשובות הכי טובות נמצאות אצלכן – נשים אמיתיות שחוו ועברו את זה. אז אנחנו שאלנו ואתן עניתן:
האם את מניקה או הנקת בעבר?
כמעט הרוב המוחלט, ענו על השאלה הזאת בחיוב. מעל 90% מהנשים שהשתתפו בסקר ענו שהן מניקות.
במידה והנקת, למה התחלת?
יותר ממחצית מהנשים (55%) ענו שהרגיש להן טבעי להניק ולכן בחרו בכך. לעומת זאת – 33% מהנשים ענו שהחליטו להניק משיקולים בריאותיים. לפי סקרים שנערכו – הנקה מפחיתה את הסיכוי לחלות במגוון מחלות ודלקות למיניהן. זאת בהחלט סיבה נהדרת להניק אם כך.
במידה והנקת, כמה זמן עשית זאת?
באופן מפתיע, או לא מפתיע כל כך לחלקכן – התשובה על השאלה הזאת רחוקה מלהיות חד משמעית.
יותר נכון:
- 25% מהנשים ענו שהניקו עד גיל שנה
- 21% ענו שהניקו עד גיל 6 חודשים
- 17% הניקו 3 חודשים
- ו- 13% ענו שהניקו עד גיל שנה וחצי
במידה ולא הנקת, מה הסיבה לכך?
אז כאן היה רוב כמעט מוחלט של 85.9% שענו שהן כן הניקו, לכן השאלה לא היתה להן רלוונטית. השאר ענו שלא הניקו מסיבות של כאב, קשיים בחיבור או פשוט לא רצו כך. הרבה נשים מתלוננות על כאבים עזים בזמן ההנקה וזה לא חדש ואף מצער לחלקן, אשר מתאכזבות מכך שהן לא מצליחות להניק את התינוק או לא מצליחות לבצע את הפעולה של ההנקה באופן טבעי, כמו שאר האמהות. כמו גם בעיות החיבור הנוצרות בהתחלה, לרוב אצל אמהות צעירות אשר מתקשות להניק מאחר והתינוק פשוט לא מצליח להתחבר באופן חלק ומוותרות על פעולת ההנקה לטובת בקבוקים.
האם ההנקה היתה לך בהתחלה קשה?
הנקה היא לא דבר פשוט וזה לגמרי טבעי. בעיות בהנקה הן דבר נפוץ מאוד וממש לא אומרות שום דבר על היכולות או הביצועים של האמא. יותר ממחצית העונות ענו בקול אחד שאכן היה להן קשה להניק בחודש הראשון. 22% ענו שלא היה להן קושי מסויים ו13% אמרו שהיה להן קשה אף בשלושה חודשים הראשונים.
האם שילבת פורמולה יחד עם ההנקה ב-6 חודשים הראשונים?
יש נשים המשלבות פורמולה יחד עם ההנקה מהסיבה הפשוטה שהן פשוט רוצות קצת להקל על עצמן. לא תמיד יש אפשרות או זמן או פשוט את הכוחות לשאוב או להניק, לכן פורמולה היא סוג של פתרון לפרקי זמן שבהם פשוט אין אפשרות להניק או מסיבות בריאותיות כאלה ואחרות. כמעט 48% ענו שהן לא שילבו שום דבר ו-44.5% ענו שכן. כפי שניתן לראות זה באמת מתחלק כמעט בחצי, מה שאומר שזה עניין של בחירה אישית לגמרי.
האם שאבת חלב?
שאיבה היא פתרון נהדר למי שיכולה ואינה סובלת מסיבה בריאותית כזאת או אחרת, זה עוזר להוריד נטל מהאמא, התינוק לא מחובר 24/7 לגוף ואולי אפילו אולי ניתן לעצום עין בלילות. כמעט 80% ענו שהן שואבות, כך שזה אכן פתרון פרקטי. הנה כמה רעיונות למשאבות שיוכלו לסייע לך
מה יותר קל? להניק או לתת פורמולה?
וואו, לא ציפינו לכך, אבל בהחלט הופתענו. התשובה לכך היתה כמעט לחלוטין זהה. מחצית ענו שלתת שפורמולה הוא פתרון קל יותר והחצי השני ענו שהנקה. מה זה אומר? ניתן לכן להחליט!
האם השתמשת בחזיות הנקה?
חזיות הנקה נהיו טרנד חזק מאוד בשנים האחרונות, אולי כי הן פשוט לא באמת היו קיימות פעם וגם אם כן – לא היו כל כך פרקטיות כמו שמייצרים היום. לכן היום חזיית הנקה היא פתרון נהדר לזרז תהליכים ומקלה על האמא להניק במקומות ציבוריים, בלי צורך לברוח לחדר צדדי או להתכסות בשמיכות ובדים. כמעט 80% מהנשים ענו שהן אכן השתמשו בחזיות הנקה, כאשר 17% ענו שהיו עם חזיות רגילות. התשובות מדברות בעד עצמן. חזיות או לא להיות – כנסי ובדקי אילו סוגים קיימים ומה יהיה לך הכי נוח
האם השתמשת ברפידות הנקה?
רפידות הנקה הן מוצר שיכול למנוע אי נעימויות בעיקר במקומות ובזמן פחות מתאים. כולן מכירות את הדליפות חלב והכתמים שזה מייצר על הבגדים. מעבר לכך שזה מלכלך את החולצה זה פחות כיף כשנמצאים באוטובוס, בקניון או באמצע הרחוב. 66% ענו שכן השתמשו, מה שאומר שיש אמת בדבר! הציצי לרפידות הבאות ותבחרי לך את מה שהכי מתאים לך
האם שילבת מוצץ בחודש הראשון?
יש טענה שיש צורך לבסס את ההנקה לפני מתן מוצץ, האם זה ריאלי? ומה קורה בשטח? 70% ענו שכן. מה זה אומר? זה אתן תחליטו, אנחנו רק נמליץ על כמה מוצצים שאולי יוכלו לבסס לכן את הטענה.
לסיכום – מה הם הטיפים שניתן לאמהות צעירות?
כמעט כולן ענו בפה מלא – סבלנות, סבלנות ועוד קצת סבלנות. כן זה לא פשוט – הנקה הוא תהליך שדורש סבלנות, הכלה והרבה רצון. לקרוא כמה שאפשר, ללמוד, להקשיב לעצמך, לא להבהל אם בהתחלה זה לא קורה, לא לוותר, לא להתייאש ובמקרה הכי גרוע – מקסימום, פשוט לשחרר ולקחת פרומולה. כך או כך הילדים המתוקים גודלים להיות לא פחות יפים והכי חשוב – בריאים!